Happy Thanksgiving!
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
25 November 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Happy Thanksgiving!;) (beetje laat maar ja beter laat dan nooit he) Ik heb de afgelopen 2 dagen in Colorado Springs doorgebracht om Thanksgiving te vieren met Sarah en haar familie. Het was echt de beste eerste Thanksgiving ooit! Woensdagmiddag kwamen Sarah en haar vriend Kevin me ophalen en zijn we naar Colorado Springs gereden, ongeveer 1,5 uur rijden. We gingen naar het huis van Kevin’s ouders, want het huis van Sarah’s opa en oma was te klein om iedereen te laten logeren. Dus Sarah’s ouders, Sarah en ik sliepen bij Kevin’s familie. Toen we aankwamen was alleen Kevin’s broertje Ben er en hebben we een beetje tv gekeken.
Kevins gezin woont trouwens in een super mooie buurt, op een heuvel, erg mooie huizen allemaal. Ze hebben wel een beetje een probleem: de hertenpopulatie is daar veel te groot. Dus overal in de buurt zie je herten, ze staan gewoon in je voortuin of achtertuin te grazen! De moeder van Kevin zei later dat toen ze hier net kwamen wonen, vers uit California, dat ze de herten voerden (dat moet je dus echt niet doen!). Stonden er soms wel 20 voor hun huis! Een keer had de zus van Kevin bijna een hert t huis ingelokt:D Want z eaten uit haar hand en toen was ze naar de voordeur gelopen en was t hert bijna mee t huis in gelopen, gelukkig had haar moeder dr optijd in de gaten en is t hert dus niet in huis geweest.
Tegen zes uur kwamen de vader en moeder van Kevin thuis, zegt die moeder: sorry hoor maar ik ben een beetje moe is het goed als ik spaghetti met gehaktsaus maak? Wij zo ja lekker hoor? Toen zijn we nog even gaan frisbeen met een lichtgevende Frisbee, een vriend van Kevin, Andrew was er ook bij. Toen we thuiskwamen stond er echt een heerlijke maaltijd klaar, spaghetti met gehaktsaus, knoflookbrood uit de oven, salade en gebakken courgette en ui, echt super! Zegt die moeder: sorry dat t zo simpel is… Simpel?! T was zo ongeveer de beste maaltijd in 3 maanden voor ons studentjes:D Nou ja heerlijk gegeten dus en daarna lekker gekletst over van alles en nog wat. Daarna hebben we nog even tv gekeken en om 23 uur ben ik naar bed gegaan, ik was zo moe!
De volgende dag was het Thanksgiving! Sarah en ik zijn op tijd opgestaan omdat we nog een appeltaart gingen bakken bij haar opa en oma thuis en om 14 uur zou t Thanksgiving diner beginnen. Na t aankleden kwamen we beneden en stond ons ontbijt daar: superlekkere muffins net uit de oven! Erg lekker, we hebben een beetje krant gelezen, er stond zelfs een stukje in over de Nederlandse verkiezingen en verder de reclame doorgekeken voor de grote aanbiedingen van vrijdag. Dat is de dag na Thanksgiving en black Friday voor shoppen, maar later meer hierover. Toen zijn we naar de opa en oma van Sarah gegaan. Weer allemaal mensen ontmoet die heel aardig en gastvrij waren. Natuurlijk de opa en oma van Sarah, de tante en oom van Sarah en haar nicht Tiffany, de broer van Sarah, Jason en zijn vrouw Ronda en haar zoontje Ely van 10. Later kwamen ook nog een andere oom en tante van Sarah en haar neef en ook haar ouders, Karen en Brad, natuurlijk. Verder waren er ook nog een stuk of 7 honden haha, gelukkig waren ze klein (tekkels, ceasarhondjes etc) en moesten de 2 buurhonden buiten op de veranda blijven. Nou we hebben gezellig gekletst, de tv stond aan op de Thanksgiving parade in New York en daarna American football. Ik heb vooral spelletjes gedaan, Rummikub, mens erger je niet en uno? Ook heb ik nog met Ely trampoline gesprongen:D Na het eten zijn we wezen wandelen met iedereen behalve Ronda en de opa en oma van Sarah. Lekker even t eten laten zakken, de honden uitlaten en gezellig kletsen. Daarna nog t toetje gegeten, allemaal soorten taart en de Nederlandse appeltaart viel wederom erg in de smaak!;) Daarna nog weer spelletjes gedaan en beetje Football gekeken. Tegen een uur of acht gingen we naar t Thanksgiving diner dat Kevin’s familie had. T was bij vrienden van hun en zij begonnen net aan t toetje, weer allemaal taarten en ijs, dus wij hebben natuurlijk nog even meegedaan;) Hier heb ik heel gezellig gekletst met allerlei mensen, t was een beetje zoals t bij ons thuis zou gaan. Toen zijn we tegen een uur of elf naar huis gegaan. Daar hebben we nog een beetje met de nieuwe Nintendo van Kevin gespeeld, maar Sarah en ik gingen om half 1 maar naar bed, want we gingen shoppen de volgende dag!
Nou de shopdag, black Friday. Het is de dag na Thanksgiving dus vrijwel iedereen is nog vrij en iedereen moet natuurlijk ook kerstinkopen doen dus: heel Amerika gaat shoppen. De winkels maken het nog een beetje gekker door enorme aanbiedingen te doen om mensen te lokken. En ze gaan al heel vroeg open, soms al om 5 uur!!!! Wij zijn niet van die diehards en we hadden geen laptop ofzo nodig (vooral elektronische dingen zijn heel erg afgeprijsd) dus we gingen om 10 uur samen met Sarah’s moeder, Kevin’s moeder en een tante van Sarah. Kwamen we in t winkelcentrum, was t helemaal niet zo druk, haha:D Ik denk dat we net tussen de twee stromen in waren want toen we om 12 uur naar de auto liepen stond de eerst lege parkeerplaats helemaal vol! Ik he been kerstcadeautje voor Rosa gekocht (ik zeg lekker niet wat het is;)) en een yogabroek voor mezelf (jaja ik ga volgend semester yoga doen) en een fleecetrui (ze waren maar $10 dus die kon ik niet laten liggen) en nieuwe onderbroeken. Niet heel spectaculair dus en de anderen hebben ook niet zoveel gekocht. Na t winkelen hadden we met de mannen in een restaurant afgesproken om te gaan lunchen, de Elephant bar. Echt supermooi, t was helemaal in Afrikaanse stijl. Ik he been heerlijk salade gegeten en een lekkere ananas cocktail gedronken. Mijn portie was zo groot dat ik de helft meegenomen heb omdat ik t niet meer op kon. Weer was iedereen verbaasd dat t in Nederland niet normaal is om een doggy bag te vragen. Na de lunch zijn we naar huis gegaan om even jassen en geode schoenen aan te trekken en daarna hebben we gewandeld. We gingen eigenlijk wandelen bij een kasteel, maar dat was gesloten dus zijn we naar de Garden of God gegaan. Erg mooie rotsen daar en lekker een uurtje gewandeld. ‘s Avonds waren de ouders van Sarah, Sarah, Kevin en ik weer uitgenodigd om ergens te gaan eten, dit keer bij een volleybal vriendin van Sarah thuis. Kevin ging niet mee omdat hij liever even gezellig met zn ouders at en omdat er vrienden van zn middelbare school langskwamen. De mensen waren weer heel erg aardig en die vrouw vroeg nog om t recept voor Nederlandse pannekoeken. Ze was een keer in Nederland voor een congres of zo of een project en toen heeft ze een keer pannekoeken gegeten in een pannekoekenhuis en dat vond ze zo lekker:D We hebben lekker burrito’s gegeten en Sarah en ik hebben heerlijk met Kat (de volleyball vriendin) zitten kletsen, bleek dat Kat bij mij om de hoek woont! T was weer erg gezellig? Tegen een uur of negen gingen we weg, want de ouders van Sarah moesten nog naar Denver rijden. Ik ben met hun meegereden want Sarah en Kevin gingen pas vandaag terug en ik heb heeeeeel veel huiswerk, want over 2 weken zijn de finals en is dit semester afgelopen. Dus ik moet nu echt even goed aan de studie de komende 2 weken! Maar het geode nieuws is dat ik 1. Gelijk na de finals op skikamp ga voor 4 dagen en 2. Dat ik 21 december alweer in Nederland ben!
Nou dit was het dan weer! Tot over 3 weken allemaal!
xxx Esther