Gestopt met mijn studie - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Esther - WaarBenJij.nu Gestopt met mijn studie - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Esther - WaarBenJij.nu

Gestopt met mijn studie

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

10 Maart 2008 | Nederland, Utrecht

Hoi allemaal,

Zoals veel van jullie al weten, heb ik afgelopen week besloten om te stoppen met mijn studie. Ik vond het al een tijdje niet leuk meer en het China project heeft me nog zo lang bij deze studie gehouden. Maar toen ik afgelopen week terugkwam van het skieen, zag ik er erg tegenop om weer te beginnen met studeren. Ik heb toen twee weken extra vrij gevraagd om over mijn studiekeuze na te denken.

Al vrij snel bleek dat ik niet gelukkig was met deze studie en na een aantal dingen op een rijtje gezet te hebben leek het me beter om te stoppen. Dit houdt ook in dat het China project niet door. Dit vind ik aan de ene kant erg jammer, het was een heel leuk project. Maar aan de andere kant is het ook wel fijn, 5 maanden weg en keihard werken onder primitieve omstandigheden, zonder inkomsten zijn ook niet alles. Hoewel, gaat China niet door? Ze belden me vrijdag toch nog op nadat ik gezegd had dat ik ging stoppen, of ik niet toch nog wilde gaan? Ze zouden vandaag bellen met een voorstel. Dat voorstel moet trouwens wel heel goed zijn, wil ik nog naar China gaan, dus ik reken er niet op.

Wat ga ik dan wel doen? Dat is nu de grote vraag en ik ben er nog niet helemaal uit. Ik heb wel besloten om een masterdiploma te gaan halen. Voor de banen die mij leuk lijken is dat meestal wel een vereiste en ik ben bang dat als ik nu aan het werk ga, ik nooit meer aan een master zal beginnen. Welke master is nog niet duidelijk, wel is duidelijk dat ik terug ga richting aardwetenschappen, ik heb de beta vakken erg gemist. Ik heb een leuke master, Hydrologie en water kwaliteit, gezien in Wageningen (www.wur.nl) en ik ga donderdag naar de open dag om daar te kijken.

Verder gaat het goed met me:) Ik heb 10 heerlijke dagen gehad met Skiland weer en 2 leuke kampen gedraaid. Dit was helaas wel het einde van het skiseizoen voor mij waarschijnlijk. Maar niet getreurd, het wielerseizoen is begonnen! Ik heb afgelopen zaterdag een oefenwedstrijdje gereden en heb besloten om een licentie te nemen. Dit betekent dat ik met nog 5 andere meiden van de Domrenner wedstrijden ga rijden dit seizoen. Erg spannend, leuk en vooral ook gezellig!

Nou dit is toch nog best een lang bericht geworden, dus ik ga er weer mee ophouden!

Oja en aangezien ik niet naar China ga, zal dit ook voorlopig het laatste bericht zijn:)

Liefs, Esther

• 10 Maart 2008 - 18:36

Manon:

Lieve Esther,

Heb het al gezegd, maar hierbij nog een keer. Vind het ontzettend dapper en knap van je dat je deze beslissing genomen hebt!!!! Jammer uiteraard van China, maar ja. Heel veel succes met het kiezen van een nieuwe master.

Dikke kus, Manon