afgelopen 2 weken - Reisverslag uit Golden, Verenigde Staten van Esther - WaarBenJij.nu afgelopen 2 weken - Reisverslag uit Golden, Verenigde Staten van Esther - WaarBenJij.nu

afgelopen 2 weken

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

08 Oktober 2006 | Verenigde Staten, Golden

Hai allemaal,

Daar ben ik weer:) Ik heb lekker gewerkt vandaag, ik moest werken voor t skiteam op een CU (university of colorado) Football game in Boulder, 30 min hier vandaan. Het was echt gaaf! T stadion is veel groter dan hier op mines en er waren veel en veel meer mensen, wat een happening! Ik moest tassen doorkijken om te zien of mensen geen verboden spullen meenamen en kaartjes controleren. Dat was opzich ok, t was lekker weer. Het beste gedeelte kwam op t laatst, we moesten op t veld staan om te zorgen dat de fans het veld niet op zouden rennen. Zo'n 4 min voor t einde stonden we daar, maar aangezien t gelijkspel was, kwam er verlenging en moesten we er langer staan, uiteindelijk zo'n half uur. Dat was echt super, heel goed zicht op t veld en het spel, een paar mooie touchdowns gezien! De cheerleaders zijn hier ook veel professioneler, er waren 3 soorten! Ik denk dat er in totaal misschien wel 50 cheerleaders waren, ze bouwden ook menselijke pyramides, echt goed! De band was ook heel groot en bracht echt sfeer in het stadion. De sfeer was echt heel goed, veel studenten en verder ook best veel gezinnen met kinderen.

Ik ben vorige week ook voor t eerst in mn leven naar een ijshockeywedstrijd geweest. Dat was erg leuk, niet zo professioneel trouwens, het was het Mines team, de Orediggers. Een jongen uit ons skiteam speelt ook ijshockey dus gingen Ben en ik om hem aan te moedigen, mocht ie niet spelen:( Maar het was toch leuk, ook best een aggressief spelletje trouwens! Het is spannend en snel. Ik ben erachter gekomen, dat als je de regels een beetje kent Amerikaanse sporten best leuk zijn om te kijken, haha!

Verder heb ik het de afgelopen weken vooral druk met school gehad. Je moet hier veel en veel meer doen dan in NL dus daar moet ik wel aan wennen. Afgelopen zondagavond ben ik zelfs naar school geweest om aan een practicum te werken; mineralen kijken... en dat op zondagavond. Maar dit is heel gewoon hier op Mines, niemand kijkt er van op. Ik moet trouwens toegeven dat ik mineralen kijken steeds leuker begin te vinden, wie had dat gedacht. Bij dit vak, mineral deposits, dat over het mijnen van mineralen gaat en hoe mineralenlichamen ontstaan, hebben we afgelopen donderdag echt een superpracticum gedaan: een mineralenlichaam vinden in een cake! Echt super, de leraar had een cake gebakken met verschillende lagen en had ergens een roze kleurstof verstopt, toen heeft ie de hele cake bedekt met chocoladesaus. Wij moesten met rietjes boringen doen en aan de hand daarvan bepalen hoe de cake er van binnen uitzag en we moesten het mineralenlichaam zien te vinden. Na de opdracht mochten we de cake opeten!:D
Verder had ik afgelopen woensdag een toets, die ging niet heel goed, maar ik denk dat ik wel een voldoende heb. Volgende week woensdag heb ik mijn 1e zwemtoets, spannend, dus ik heb deze week 4x gezwommen om me voor te bereiden. We moeten een wisselslag van 100 m doen; 25m vlinderslag, 25 m rugcrawl, 25 m schoolslag en 25 m borstcrawl, en das best zwaar en moeilijk! We moeten ook nog een 50 m sprint borstcrawl doen. Na de test gaan we een blok waterpolo doen, ik ben benieuwd!

Nou dit was het weer, tot mails/msns allemaal! Ik heb trouwens ook skype, voor degenen die dat ook hebben, mijn gebruikersnaam is: esther_dieker Als jullie vragen of zo hebben of speciale dingen willen horen/zien van mijn leventje hier, dan hoor ik t graag! Fijn weekend!

XXX Esther