Eindelijk een langer verslag... - Reisverslag uit Golden, Verenigde Staten van Esther - WaarBenJij.nu Eindelijk een langer verslag... - Reisverslag uit Golden, Verenigde Staten van Esther - WaarBenJij.nu

Eindelijk een langer verslag...

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

07 Oktober 2006 | Verenigde Staten, Golden

Hallo allemaal,

Hier is het dan, het lange verslag, sorry dat het zo lang duurde maar heb t erg druk gehad. Moest huiswerk en practica inhalen, had een toets afgelopen woensdag, die ging wel redelijk en volgende week woensdag heb ik mn 1e zwemtest dus heb ook 4x gezwommen deze week.

De Grand Canyon: jullie weten al dat het supergaaf was natuurlijk, hier nog een wat langer verslag en ik heb een paar foto's op de site gezet. Ik ging op woensdag 13 september 's avonds weg, ik reed samen met cassi, bryce, 2 goede vriendeninnen en harry, nu ook een vriend van mij, in de auto van cassi. We gingen nu naar Moab, ongeveer halverwege en 5 uur rijden, daar kwamen we om 1.15 's nachts aan. Helaas reden we in het donker want we waren door veel skigebieden gereden. In Moab hebben we op een camping, nou ja een plaats die aangegeven was als camping geslapen. Zonder tent, gewoon matje en slaapzak op de grond en slapen:) Ze verzekerden me allemaal dat ik in een heel mooi landschap wakker zou worden, en dat was ook zo, alleen wel minder mooi dan de grand canyon, maar dat wist ik toen nog niet;) De volgende dag vroeg opgestaan, rond 7.30 en toen in de diner in Moab gegeten. Echt heel amerikaans! We hebben ook veel gelachen, vooral omdat ik combinaties raar vind en zij dingen raar vinden die ik eet. En we hebben geleerd hoe ik mn eieren moet bestellen, want ik wil ze gewoon aan beide kanten gebakken met kapotte dooier, maar helaas ben ik het weer vergeten, oeps... Als ik er weer op kom dan laat ik het weten. Verder had ik 2 dikke Amerikaanse pannekoeken, wel lekker, maar niet zo lekker als de Nederlandse! Ik kon er maar 1tje op dus vroeg ik aan Harry of ik hier om een doggybag kon vragen, zegt ie: ja natuurlijk! waarom niet, dat doen ze overal, in NL niet? Ik zo; uh nee, kijken ze me alledrie heel raar aan; dat is raar wat doen ze dan met het eten dat is overgebleven, ik; nou ja weggooien; zij; maar dat is zonde, wat belachelijk! Hahaha, erg grappig weer. Na het ontbijt zat iedereen heel vol dus zijn we geen smoothie meer gaan halen, en gelijk vertrokken op weg naar Marble Cnyon, waar we bij Lee's erry op de boot zouden stappen. Onderweg heb ik veel geslapen, ondanks het geweldige landschap waar we doorheen reden, we zijn door 3 staten gekomen, Colorado, Utah en Arizona, waar de Grand Canyon is. We hebben ook heel veel regen en onweer gehad op het laatste stuk, dat was minder, we hoopten dat het weer in de canyon beter zou zijn. In Page, een uur van Marble Canyon en de laatste grote plaats, zijn we naar Wall-Mart geweest, jeetje wat is die winkel groot zeg! Ik was de andere echt best lang kwijt toen ik even naar de wc was geweest, je kon er alles kopen, eten, drinken, beddengoed, boeken, kleren, fietsen, speelgoed, schoolspullen, dvd;s, cd's, kampeerspullen en ga zo nog maar even door, je kon zelfs geweren kopen! Maar geen drank natuurlijk! Dat kan echt niet, dat moet je in een aparte winkel kopen, en alleen als je 21 bent, dus de anderen hebben dat later nog even gedaan. Ik moest helaas ook wat griepmedicijnen en zuigtabletten voor mn keel kopen want ik voelde me niet lekker. Na het winkelen zijn we nog even een kijkje wezen nemen bij Glen Canyon Dam, echt enorm zeg, wel gaaf om te zien! Daarna gauw doorgereden naar Marble Canyon, inmiddels was het ook droog dus dat was mooi. Daar aangekomen zijn we naar de camping gegaan, hier waren meer facaliteiten, zoals toiletten, maar geen douche, maar ach we kunnen in de Grand Canyon ook niet douchen. Wel een mooie plek trouwens, erg mooi uitzicht op de Colorado River en de canyon. Ik heb in Bryce's tentje geslapen omdat ik me niet zo lekker voelde. Voordat we naar bed gingen hebben ons nog aangemeld bij de leraar, John, en toen kregen we een heel mooi T-shirt:) Daarna terug naar de camping en nog gauw aan onze stukjes gewerkt, we moesten namelijk allemaal wat vertellen over 2 geologische formaties (gesteentelagen) in de Grand Canyon. De volgende dag moesten we om 8 uur bij John zijn, dus we besloten dat we om 7 uur weg wilden gaan op de camping, zodat we nog rustig konden ontbijten in de lodge in Marble Canyon. Om 8 uur hadden we dus een praatje bij John voor de deur, hij vertelde wat we gingen doen en wat we een beetje konden verwachten en daarna stelde iedereen zich voor. We waren niet alleen met klasgenoten, maar ook met vrienden van John, in totaal een groep van 22 mensen, erg gezellig. Om 9 uur kwam Hatch, het bedrijf waarmee we de rivier op gingen, om nog wat algemene dingen te zeggen en om ons naar de rivier te brengen! Bij de rivier aangekomen, ontmoeten we onze 2 boatmen: Jeff en Dave en de swamper: Ben, de boatmen besturen de boot en de swamper legt aan. Zij zorgen ook voor alle maaltijden, we hoefden alleen zelf af te wassen, wat een luxe! Iedere ochtend een warm ontbijt, altijd met gebakken eieren, hoe je maar wilde en de ene keer pannekoeken, de andere keer warme broodjes of worstjes. De lunch waren altijd luxe sandwiches met sla, salade, kaas, worst, ui, tomaat, augurk etc, er waren 5 soorten brood waar je dan zelf je brood mee kon beleggen. Verder waren er meestal nog chips, koekjes en mm's. Het avondeten was helemaal geweldig, een 3 gangen diner bijna. We hebben vanalles gegeten, steak van de bbq, zalm van de bbq, salade erbij, we hebben ook burrito's gehad. En alles was echt lekker! Het toetje was helemaal geweldig, ze hadden gietijzeren pannen waarin ze taarten konden bakken! De 1e dag hadden we gelijk al brownies, verder hebben we nog cake, perziktaart en chocoladetaart gehad, echt heerlijk! Nou we kregen natuurlijk ook zwemvesten die we altijd aan moesten hebben, op sommige stukken was het ook wel nodig. Sommige stroomversnellingen waren echt sterk, maar gaaf! We mochten meestal op de zijkant van de boot zitten, echt supervet! Bij de stekste stroomversnelling, Lava Falls, zat ik in de bathtub, de badkuip voorop de boot. Whoh dat was echt eng, maar ook supergaaf en ik wat echt zeik en zeik nat! Hahaha! De eerste paar dagen kon ik dit niet echt doen omdat ik ziek was, echt stom, maar iemand had antbiotica mee dus die heb ik genomen en dat hielp, erg fijn. Dus de laatste paar dagen heb ik lekker veel stroomversnellingen meegepakt! We sliepen in principe in de open lucht, maar ik heb de meeste nachten in een tentje geslapen, omdat ik ziek was en ik was toch een beetje bang voor de ratelslangen en tarantula's = vogelspinnen en schorpioenen brr... Gelukkig heb ik geen van allen gezien:) Behalve varen hebben we ook heel veel wandelingen gemaakt door zijcanyons, dat was echt zo gaaf, ik heb onder verschillende watervallen gedouchet/ gezwommen, echt heel speciaal en ook ben ik van 1 waterval afgesprongen. Verder zijn we nog door een hele smalle canyon door de stroom omhoog geklommen/gelopen echt super! Boven was een grote openplek, daar hebben we nog een menselijke dam gemaakt, echt supergrappig! De laatste avond hadden we een soort van bonte avond, toen heb ik ze allemaal hoofd, schouders knie en teen geleerd in het Nederlands! Echt supergrappig haha! Owja ik ik weet soms de betekenis van woorden niet, dus vraag ik de betekenis, zo ook op de bonte avond: Een vrouw las een gedicht voor dat ze zelf gemaakt en ze zei dat ze vroeger stoner boner awards uitgaf, totdat haar moeder haar vertelde wat een boner was, toen moest iedereen heel hard lachen, en ik snapte t niet... Dus ik zeg tegen Nate, de jongen naast mij, he Nate wat is een boner? Zegt ie; uh uh, nou dat leg ik straks wel uit. Ik dacht nou ja ok, misschien wil ie de avond niet verstoren, want die vrouw las net haar gedicht voor. Later vraag ik het weer, gaat ie een beetje blozen en begint ie een beetje te stamelen, uh uh uh, dan zegt ie ineens tegen de jongen naast hem: he walter leg jij haar ff wat een boner is, beginnen ze allebei te uh uh en en dan zegt een van de 2 opeens, uh ja nou dat is een erectie... Ik moest zo hard lachen, dat hadden ze ook gewoon kunnen zegge, stelletje preutse amerikanen! Haha:D! De volgende morgen extra vroeg op, 5 uur ipv 6 uur want we worden opgehaald door de helikopter! Dat was echt supervet! Frans heeft echt wat gemist;) Heel mooi uitzicht over canyon en gewoon een superervaring. We kwamen na 5-10 min aan op bar 10 ranch, waar we konden douchen, maar t was lauw en de straal was niet echt geweldig. Dus na de douche zat nog overal zand en viezigheid. Ook konden we souvernirs kopen hier, heb een tas gekocht voor mezelf en een boek over vrouwen in de grand canyon en nog een cadeautje voor het thuisfront:) Daarna gingen we met een klein vliegtuigje terugvliegen naar Marble Canyon, ongeveer 45 min... En het was vreselijk, ik was echt supermisselijk! In Marble Canyon aangekomen zijn we vrijwel gelijk met de auto weer richting huis vertrokken. Onderweg zijn we weer in het donker door de skigebieden gereden, maar nu door de sneeuw! Ze hadden namelijk een sneeuwstorm gehad een dag geleden, gelukkig waren de wegen schoon. Thuis heb ik heel lang gedoucht en 3x mn haar gewassen om het zand eruit te krijgen! Daarna heerlijk mn bed in, moe maar zeker voldaan! Echt was een geweldige trip!

Nu moet ik helaas gaan, ik moet straks werken, ik zal proberen vanavond de foto's op de site te zetten en nog een verhaaltje over de afgelopen 2 weken. Trouwens allemaal bedankt voor jullie reacties, mailtjes en post! Dat vind ik echt heel leuk!

xxx Esther