Mijn roadtrip naar Yellowstone en Grand Teton NP
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
22 Juli 2010 | Verenigde Staten, Lincoln
Ik ben weer veilig terug in Lincoln, na een supergave vakantie in Yellowstone and Grant Teton National Parks! Nu ben ik nog 3,5 week hier in Lincoln om hard te werken aan mn scriptie en dan kom ik alweer naar huis. Ik moet zeggen dat ik daar ook wel naar uitkijk hoor, zin om jullie allemaal weer te zien en weer lekker in Utrecht te wonen. Ik moet nu dus eigenlijk hard aan t werk, dus hier onder mijn vakantie in het kort.
- De foto’s zijn te vinden op: http://picasaweb.google.com/edieker/YellowstoneNP?authkey=Gv1sRgCND43bOo9KnNWA#
- Ik ben 10 dagen weg geweest in mn eentje met de huurauto.
- Ik heb ruim 3500 km gereden.
- Ik heb op 6 verschillende campings gecampeerd, met verschillende vormen van “luxe”.
- De meest luxe camping had toiletgebouwen met meerdere wastafels met stromend water en een apart gebouw met betaaldouche ($3.25)
- De minst luxe camping had alleen een toilet dat je niet kan doortrekken, zonder wastafel...
- Heb dus 10 dagen niet gedoucht...
- Wel hadden alle campings in Yellowstone and Grand Tetons bear boxes om je voedsel in op te bergen en strenge bear regulations om bear encounters te voorkomen. Dat betekent dat je alles in je auto moet opbergen en niet in de kleren mag slapen waarin je gekookt hebt. En je mag niks van eten of cosmetica in je tent hebben: dus geen flesje water of lippenbalsem etc. Hierop staan strenge boetes plus de mogelijkheid dat een beer je even komt knuffelen midden in de nacht.
- A fed bear is a dead bear: dus als een beer meerdere keren op een camping is geweest of als ie geprobeerd heeft in te breken in auto’s of tenten dan wordt ie afgeschoten.
- De omgeving is geweldig en heb veel verschillende dingen gezien: bossen, bergen, hot springs, geisers, canyons, watervallen, uitzichten, meren en rivieren.
- Heb meegedaan aan 3 rangerhikes in Yellowstone NP: wandelingen met 15 mensen en een ranger waarvoor je je kan opgeven. Hierdoor veel geleerd over de omgeving en mensen leren kennen.
- In totaal heb ik zo’n 45 mijl = 72 km gewandeld en op 2 bergtoppen gestaan van 3211 en 3221 meter hoogte. De langste wandeling was naar Lake Solitude in Grand Teton NP, 18.4 mi = 29.6 km op mn laatste dag met 2 meiden die ik in Yellowstone had ontmoet, MC en Madelyn.
- Ik heb veel wildlife gezien, het meeste vanuit de auto: zwarte beer, grizzly beren, bizons, bighorn sheep, elk, proghorn deer, mule deer, coyotes, chipmunks, eekhoorns, uinta ground squirls (erg grappig), golden mantle ground squirls, pika’s , veel vogels, paar vissen en op de laatste dag een vrouwtjes moose midden op t pad.
- Ik heb nog een uurtje gekayakt op Jenny Lake met uitzicht op de Grand Teton mountains, erg leuk! En ook gezwommen in het meer wat vooral heel koud was.
- Veel mensen ontmoet uit Amerika, maar ook uit Europa.
- Veel foto’s gemaakt, behalve de laatste 2 dagen omdat mn camera kapot was.
- Oja en ik weet nu hoe je met een kleerhanger in een auto kan inbreken (had mezelf uit de auto buitengesloten om 22uur ‘s avonds, maar een aardige meneer wist in mn auto in te breken gelukkig:) )
Dit was mijn vakantie in een notendop, ik ben vast veel vergeten. Maar die verhalen komen of als ik terug ben wel en misschien dat ik binnenkort nog ee uitgebreider verhaal schrijf, want ik heb een dagboek bijgehouden.
Ik hoop dat in Nederland ook alles goed is met jullie! Tot snel!
Groetjes, Esther
22 Juli 2010 - 21:26
Rianne:
Hey! Leuk om je foto's er nu ook bij te zien :) -
22 Juli 2010 - 23:04
Marieke:
Ha Esther!
Stoer van je en mooie foto's! Succes nog even met je scriptie.
Liefs
uit Groningen -
23 Juli 2010 - 13:20
Anne:
Hoi Esther, leuke en prachtige foto's, zeg!! Hier alles oke, jongens gaan maandag voor 10 dagen naar Kreta en 12 augustus gaan wij naar Spanje, kamperen...Liefs uit Duiven xxx -
23 Juli 2010 - 20:27
Iris V Erp:
Leuk leuk:D -
25 Juli 2010 - 17:50
Birgit:
Schitterende foto's Esther! Wat een belevenissen weer.
Veel succes nog met de laatste loodjes; mn de scriptie. En nog bedankt voor je lieve kaart!
Liefs,
de Schietjes. -
26 Juli 2010 - 17:53
Mama:
Hey Esther,
Het is een fantastische trip geweest naar yellow stone!! Wij zijn trots op je. Wij zijn net terug van een geweldige trip Erfgoed Bossem Lattrop
Veel liefs,
Frans en mama
31 Juli 2010 - 12:49
Hermien:
hallo Esther, wat een geweldige natuur en mooie foto's, nu nog ruim twee weken en we zien je weer, ik ben benieuwd naar al je verhalen. we hopen dat je scriptie verder lukt en wensen je daar veel sterkte mee. Liefs van ons drietjes. -
01 Augustus 2010 - 14:03
Yvette:
Hé Esther,
Leuk om de foto's van je trip te zien. Mooi gebied is 't hè!!
Leuk dat je zoveel gezien hebt.
Cheers!
05 Augustus 2010 - 15:14
Mina:
Leuk dat je belde op mijn verjaardag. Nou een mooie vakantie/roadtrip zeg. Wij gaan over een week naar Frankrijk, daar zijn vast geen beren, ja id dierentuin.
Groetjes Mina, ook van Jan -
09 Augustus 2010 - 17:52
Jan En Lien:
We hebben de verhalen en foto's gezien.
Alles goed in Hattem. Leuk weekend gehad bij Frans en Annie.
Veel succes met de studie.
Tot ziens!