Weekendje Colorado - Reisverslag uit Lincoln, Verenigde Staten van Esther - WaarBenJij.nu Weekendje Colorado - Reisverslag uit Lincoln, Verenigde Staten van Esther - WaarBenJij.nu

Weekendje Colorado

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

20 Mei 2010 | Verenigde Staten, Lincoln

Er is alweer een week voorbij, de tijd gaat snel! Afgelopen weekend heb ik een auto gehuurd en ben ik naar Golden, Colorado gereden om vrienden op te zoeken. Het was in 1 woord: geweldig! Het was 8 uur heen en ook 8 uur terug, maar t was t zeker waard:) Ik ben vrijdagmiddag vertrokken en maandagmiddag weer thuisgekomen. De reis was steeds wel lang, maar best leuk om een groot stuk van Nebraska en Colorado te zien!

Toen ik aankwam in Golden, zijn we uit eten geweest en hebben we nog even wat gedronken bij iemand thuis, maar we hebben t niet al te laat gemaakt omdat ik best moe was. Ik sliep bij Ben en zijn vriendin thuis, ze hebben echt een supermooi en vooral groot appartement. Zaterdagochtend hebben we even de Giro gekeken en daarna zijn we met een stel mensen gaan wandelen in de bergen vlakbij Golden. Het had die week nog gesneeuwd dus op stukken van het pad kon je tot je knieen wegzakken als je niet oplette! Was een mooie en beste zware wandeling van ong 9-10 km. Daarna hadden we allemaal honger dus hebben we wat gegeten bij een broodjeswinkel in het dorp, echt gigantische en superlekkere broodjes. Daarna gauw naar huis en omkleden want ik ging met Ben, Paul en Evan naar een honkbalwedstrijd van de Colorado Rockies! Mijn eerste keer en t was echt heel erg leuk. Nog steeds wel een vaag spel en t publiek is niet te vergelijken met het voetbalpubliek in Nederland, iedereen is zo rustig! Wel een gezellige avond gehad en de Rockies hebben gewonnen dus das leuk (helaas waren we trouwens net te laat om de homerun te zien....). Na de wedstrijd zijn we zowel in Denver als in Golden nog even de kroeg in geweest, wat gezellig was. Binnenkomen is altijd weer grappig als je je ID laat zien: de gast bij de deur kijkt naar je ID en je ziet de vraagtekens op hun gezicht verschijnen. Dan zeg je: ja het is een Nederlands ID, ow ok zeggen ze dan. Waar staat je naam? Waar staat je geboortedatum? Of ze vragen 1986 is the year you were born right? Het wordt nog grappiger als ik mn rijbewijs laat zien (ik heb nog een roze papiertje), daar snappen ze al helemaal niks van! Ik moest mn bij de autoverhuur gewoon maar voorlezen en zeggen wat erop stond want die man begreep t allemaal niet:P

Zondagochtend hebben we weer de Giro gekeken en heb ik pannenkoeken gebakken als ontbijt. Daarna zijn Ben, Sarah en ik Look Out Mountain opgefietst, 7 km klimmen. Ik kon gelukkig een mountainbike van een vriendin lenen, dat was wel fijn! Ben en Sarah vonden dat ik het heel goed deed en ik was zelf ook best een beetje trots over hoe t ging (ik ben in 35 min omhoog gefietst). Toch ook gewoon gaaf om een berg op te fietsen! Wat wel apart was: ergens halverwege stak er ineens een hert over vlak voor mn fiets, ik zat echt zo van huh? Wat gebeurt er nu? Maar ja ook dat is Colorado. Na t fietsen hebben we met een heel stel vrienden geslagbald ’s middags:D Echt superleuk met aangooien enzo, mooie training voor mn softbal wedstrijden hier in Lincoln. Na het slagballen hebben we nog even een terrasje gepakt en daarna zijn we naar Ben en Sarah’s huis gegaan om daar de wine&cheese&bbq party voor te bereiden, dit was een soort afscheidsfeestje voor Ben omdat hij gister vertrokken is naar Afrika voor de zomer. Mooi feestje gehad, er waren veel mensen! En iedereen had iets van kaas en wijn meegebracht, echt gezellig! Maandagochtend ben ik vroeg weer vertrokken en terug gereden naar Lincoln. T weekend was zo leuk en ik heb zoveel gedaan dat ik echt even bij moest komen!

Mijn leventje hier in Lincoln begint ook steeds meer te lopen, heb spullen gekocht voor softbal want mijn eerste wedstrijd is op 1 juni (zonder training vooraf, dus ik ben benieuwd!). Mijn onderzoek begint ook een beetje vorm te krijgen, ik ben deze week veel mensen van het instituut aan het praten over wat ik kan doen deze zomer en wat zij zelf al doen. Is erg interessant! Ik heb leuke collega’s op mijn kamer, vooral met Tonya heb ik veel lol. Ze heeft vandaag verse boerenkool uit haar tuin meegebracht, dus ik ga vanavond stamppot maken. T regent vandaag, dus dat komt mooi uit. Het weekend wordt trouwens 30 graden voorspeld, heerlijk! Oja en ik heb geen feestdagen hier als Pinksteren en Hemelvaart, dat kennen ze simpelweg niet. Wel is het 31 mei Memorial Day en heb ik dus een dagje vrij:) Verder gaat alles zo zijn gangetje, ik heb besloten om geen auto te kopen omdat het teveel gedoe is en omdat Lincoln best fietsvriendelijk is. Ik ben eergisteren naar een winkelcentrum in het zuiden van de stad gefietst, was ruim een half uur fietsen vanaf school en dus 45 min terug naar huis. Maar dat was goed te doen, alles kon over fietspaden dus het was nog een mooie rit ook. Ik ga misschien voor de maand juli een auto huren omdat ik dan nog een paar tripjes wil maken. En verder kan ik met Karin meerijden naar de winkel, school en waserette etc.

Nou dat was t dan weer, t is een superlang verhaal geworden! Er staan nog wat nieuwe foto’s op mijn Picasa, zie de link in mijn vorige bericht.

Groetjes, Esther

• 24 Mei 2010 - 18:50

Mina:

Hoi Esther, Leuk om je verhalen weer te lezen. groetjes, Mina, ook van Jan

• 25 Mei 2010 - 08:40

Manon:

Hey Es,

Klinkt super leuk allemaal!! Wat grappig dat ze vragen stellen over je ID, haha! Leuk dat je leventje daar ook meer begint te lopen. En wat leuk dat je helemaal met de auto naar Colorado bent gegaan. Zal vast wel weer veel indruk op je hebben gemaakt daar weer terug te zijn geweest. Je hebt daar toch heel veel leuke herinneringen aan!

Ook fijn dat je onderzoek een beetje vorm begint te krijgen!!

Heel veel succes en heel veel plezier. En wel raak slaan 1 juni he! Haha!

Liefs, Manon

• 26 Mei 2010 - 08:48

Annelies Van De Bunt:

Hoi Esther,

Wat heb je het daar leuk!
    Na je verslag gelezen te hebben komen mijn herinneringen boven.
    In mijn jeugd ook een tijd in Amerika gewoond, ja dat was in 1969.
    Veel herkenbare dingen die je vertelt.
    Goed idee een auto te kopen!
    Hier net brandalarm achter de rug in Atlas.
    Goed georganiseerd. Wel koud buiten, na lekker Pinksterweekend weer winter.
    Groetjes

Annelies

• 31 Mei 2010 - 16:54

Hermien:

Hallo Esther, wat geniet je toch lekker, doe dit vooral! Veel liefs van ons uit de Zierikzeestraat xxx