Skiracen en Superbowl
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
05 Februari 2007 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
T is weer eens tijd voor een update geloof ik… Nou er is niet veel veranderd in mijn leven de afgelopen weken hoor;) Nog altijd vooral school, huiswerk en skieen.
T laatste weekend van januari hadden we weer een race, dit keer in Winterpark. We deden Giant Slalom dit weekend. T was erg leuk! De races gingen ook goed, heb mn tijden steeds verbeterd, behalve op mn 2e run zondag, die ging erg slecht, maar ja je kan niet alles hebben;) Op mn 1e run zondag ging ik zo hard dat ik vergat te remmen toen ik over de finish kwam… oeps… gevolg: ik knalde de kussens in die aan t einde hangen en mn hele team had t gezien dus die keihard lachen natuurlijk (nadat ze hoorden dat ik ok was). Ze vonden t een “awesome” finish, maar of ik de volgende run toch maar wilde remmen, hihi!
De week erna was normaal, druk druk druk! Veel naar school geweest en huiswerk gedaan en 2x getraind voor t skieen. Owja en mn programma voor Valentijnsdag zover is: 1 opdracht inleveren, 1 verslag en een tentamen:S Leuk hoor studeren aan CSM!
Afgelopen weekend hadden we weer een skirace, de 3e alweer! Dit keer in Loveland en slalom. Ons team organiseerde het dus moesten we wat extra dingen doen zoals bbqen voor de racecrew (scheidsrechters, starters, timers etc) en de hesjes met de nummers (bibs) beheren. Was opzich niet zoveel werk en we hadden een diner op zaterdagavond als een sponsorevent waar we geld mee verdienen. T is allemaal goed verlopen gelukkig. Vrijdagavond zijn we met een deel van t team uiteten geweest in de Dillon Dam Brewery, een restaurant met een eigen brouwerij erin! We hebben erg lekker gegeten en t gezellig gehad:) Echt een aanrader als je eens in Silverthorne/Dillon bent (langs I-70);) T skieen dit weekend ging weer erg goed, ik heb mezelf verbaasd! Zaterdag was t echt superkoud en stond er een harde wind, t was wel -20C ofzo (mss zelfs wel kouder..). En dan moet je dus ook in je dunne speedsuit de berg af… brrr! Sommige meiden hielden dan ook hun spullen aan, maar ja wij CSM-meiden zijn bikkels dus we gaan gewoon in speedsuit naar beneden! Vandaag was t veel warmer, t zonnetje scheen en er was bijna geen wind, heerlijk! Mn eerste run ging erg goed, ik heb onder de minuut geskied, 57 sec!! Maar mn 2e run was slecht, t parcours was ook langzaam, maar t ging gewoon niet zo lekker. Ik had met mn eerste run 7! meiden verslagen (een record), en ik denk dat ik mn plaats wel gehouden heb, misschien 1 of 2 gezakt, een aantal van mn concurrentes waren niet gefinisht en ik heb er een paar verslagen, maar weet niet precies wat nou de eindstand was. Owja nog 1 grappig ding: ik had mn vinger gesneden aan de rand van ski (jaja zo scherp had ik mn gemaakt;)) en kreeg dus een pleister van de skipatrol. Die vrouw zei ook dat ik nog 2 of 3 dagen een pleister moest hebben, zodat de snee mooi zou helen. Dus ik aan t einde van de dag naar de supermarkt, zijn de pleisters best duur:( Zie ik op de plank erboven kinderpleisters! En ook een doosje glow-in-the-dark Spongebob pleisters! (En nu moeten jullie even iets weten: Cassi en Nicole hebben allebei sesamstraatpleisters op hun helm omdat een paar geleden er drama was onder de meiden in t skiteam en toen hadden ze als teambonding pleisters op hun helm geplakt. En Cassi heeft een Spongebob telefoonbeschermer) Dus ik dacht toen ik die pleisters zag: COOL die ga ik kopen!, kunnen we als meiden mooie pleisters op onze helm plakken:D En nu hebben we dus allemaal glow in the dark Spongebob pleisters op onze helm:D
Vandaag was ook Superbowlsunday! De Superbowl is DE belangrijkste football wedstrijsd van t jaar waar alle teams graag in willen spelen en waar grof geld met reclames wordt verdient omdat t de best bekeken show is op de Amerikaanse tv. En als ervaring moest ik natuurlijk naar een superbowlparty! De huisgenoot van Cassi, Chase (uit Alabama (met accent), erg aardig en hij heeft ook in t skiteam gezeten, maar is nu afgestudeerd en werkt en verdient te veel geld bij t oliebedrijf van zn vader) had t hele skiteam uitgenodigd om bij hun thuis de Superbowl te komen kijken op zn veel te grote tv ( 1 bij 2 m ofzo, echt HUGE) En t was erg gezellig! Ik heb veel football en reclame gezien, zo’n 3,5 uur! De wedstrijd bestaat uit 4 quarters van elk 15 min zuivere speeltijd, wat betekent dat als t spel stil ligt, dat ook de tijd stil staat. En zoals jullie al raden, t spel ligt vaak stil. Ook zijn er veel reclames, omdat er zoveel mensen kijken. Maar in dit geval zijn de reclames leuk, want wat is t geval: heel veel bedrijven betalen grof geld (miljoenen) om hun reclame uit te zenden. En wat doen ze dan, ze brengen hun nieuwste reclame uit tijdens de Superbowl en proberen andere bedrijven af te troeven, gevolg: heel veel goede reclames met veel humor erin, we hebben ons kapotgelachen! (bijv; een cavia en een konijn drukken op een muis, zeggen ze: huh waarom werkt t niet, ze zeiden 1 druk op de muis en t werkt…. Haha, ik denk dat je t gezien moet hebben maar ja…) Dat was dus een leuke avond!
Nou ik ben erg moe dus ik ga stoppen! Bedankt voor jullie reacties, ik lees ze allemaal! En misschien als ik over 2 weken ofzo wat meer tijd heb, dat ik dan nog ff persoonlijk mail of skype!
Liefs, Esther