KOUD!!!!! - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Esther - WaarBenJij.nu KOUD!!!!! - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Esther - WaarBenJij.nu

KOUD!!!!!

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

13 Januari 2007 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Dag allemaal,

Ik dacht laat ik weer eens een berichtje schrijven nu ik weer in het fijne Colorado ben! En voor degenen aan wie ik t nog niet gewenst heb: een heel gelukkig 2007!!!

Mijn vlucht hierheen is goed verlopen. Ik heb samen gereisd met Niels, een Nederlandse jongen die dit semester ook op Mines studeert. Dat was erg gezellig, gewoon fijn om samen met iemand te reizen, dat is lang niet zo saai! We hadden wel bijna onze vlucht gemist in Chicago, maar toen we eenmaal in t vliegtuig zaten hebben we uiteindelijk nog een uur ofzo gewacht op onze koffers en andere passagiers. Toen we in Denver aankwamen bleek dat dat niet echt gewerkt had, want onze koffers waren er niet. Maar gelukkig gaan er veel vluchten in Amerika, dus de vrouw achter de balie zei dat ze met de volgende vlucht zouden komen en er over een uur zouden zijn. Of wij en Sarah (zij haalde ons op) een dinervoucher wilden hebben voor t wachten? Uh ja hoor! Fijn dat Amerikanen erg consument-gericht zijn en van eten houden; we kregen alledrie een bon van $10 en hebben heerlijk gegeten. Na t eten onze koffers opgehaald en toen lekker naar huis:)

Wat ik de afgelopen tijd zoal gedaan heb:
- 3x geskied (waarvan 2x getraind), erg leuk, ik heb t gemist in NL;)
- nieuwe internationals ontmoet, oa een deen, austrailiers, nederlanders en heleboel uit t midden oosten
- geholpen bij internationale introductie vanmorgen
- weer begonnen op school
- me ingeschreven voor de volgende vakken: GIS (=geologisch computerprogramma), vloeistofmechanica, introductie technische milieukunde, nucleare en isotopische geochemie en mineral exlporation ontwerp (soort mijnvak waarbij je practische dingen leert).
- gewinkeld (2x)
En natuurlijk gewone schooldagen gehad sinds woensdag, ook hier zijn we weer volop aan de slag!

Nou en dan t nieuws dat me t meeste bezighoudt op t moment: DE ONGELOOFELIJKE KOU!!!!!!!!!! Er is een koufront vanaf de Noordpool naar en over Colorado geschoven de afgelopen 2 dagen. De temperaturen zijn overdag net boven 0 fahrenheit en 's nachts ONDER NUL fahrenheit. Even voor de goede orde: dat is zo rond de -16 C overdag en -20 tot -26 's nachts. Vanmorgen was de gevoelstemperatuur buiten toen ik naar school moest lopen -12F, dat is -24! Ik had dan ook een panty aan onder mn broek, een hemdje, een soort truijurk en daarover mn skitrui (erg dik en groot) en daarover een sjaal, muts, skijack en skihandschoenen, ook had ik dikke sokken aan en wandelschoenen. Dat was gelukkig wel warm genoeg:) En gister was echt koud in huis, want deze appartementen zijn niet echt goed geisoleerd... Er zitten spleten bij de deur en de schuiframen die echt enorm zijn en heel veel koude lucht naar binnen blazen:( Maar Shannon en ik hebben een oud laken verscheurd en alle spleten bij de ramen opgevuld, de rest voor de deur gehangen en een handdoek bij de deur gelegd. Verder houden we de luxaflex gesloten. Ik heb afgelopen nacht ook maar in een slaapzak en daarover een dekbed geslapen tegen de kou. We kunnen de verwarming namelijk ook niet te hoog zetten omdat dan de electriciteit zou uitvallen. Ik ga morgen maar skieen want t is warmer hoog in de bergen op dit moment.... De kou houdt de hele week nog aan, de temperatuur komt waarschijnlijk de hele komende week niet boven nul uit... Misschien dat t donderdag 1 C zou worden, maar dat is t dan ook. Gelukkig heeft deze storm niet zoveel sneeuw gebracht, maar een klein beetje. En even voor de duidelijkheid: dit is niet normaal voor Colorado hoor! En als jullie t weer een beetje bij willen houden, kunnen jullie wederom kijken op www.thedenverchannel.com of anders kun je ook Denver opzoeken bij www.weeronline.nl

Oja ik heb ook nog een beetje nieuws over t skiracen. We hebben deze week 2x getraind, dat zal ik hopelijk de komende weken blijven doen, als ik de klas kan missen die ik op woensdagavond heb... T skieen en racen is erg leuk! En t gaat nog goed ook:), donderdag was onze coach "impressed" met mn skieen die avond:) Iedereen blijft zich schijnbaar maar verbazen over t feit dat ik maar zo weinig (nu 18 dagen) skiervaring heb:D Volgend weekend is ons eerste raceweekend. Dat is in BeaverCreek, Colorado en we doen slalom. Ik heb er veel zin in, lekker poortjes om raggen! Ik heb nieuwe stokken waar ik plastic beschermingen voor mn handen op kan zetten, dus ik kan ze nu echt vol gaan raken (je stompt ze als t ware voor je weg). Ben is druk bezig met de skibeelden op de skiteam website te zetten, als ze erop staan, zal ik t ff laten weten!

Nou ik ga zo denk ik maar ff koken, en vroeg mn warme bedje in! Fijn weekend allemaal nog!

Liefs vanuit t koude Colorado,

Esther