pff wat een raar idee...
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
21 December 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Wat heeft dit voor gevolg????:
- mijn vlucht werd gecancelled (kom ik nog op terug later)
- hele slechte wegen en nu heeeel veel gesloten wegen, zelfs de belangrijkste snelwegen in de staat zijn afgesloten; I-25, de grootste snelweg is van Wyoming tot New Mexico (dus door hele staat) dicht!
- vrijwel alle scholen zijn dicht, ook morgen, zelfs Mines is dichtgegaan vanmiddag!
- Vele gemeentes zijn dicht, net als hun services
- er is een rampentoestand afgekondigd door de gouverneur
- Denver International Airport (DIA) is afgesloten sinds 14.45
- Er zijn meer dan 1000 vluchten van en naar DIA gecancelled
- en morgen de hele dag zijn de united airlines (maatschappij waarmee ik vlieg) vluchten ook allemaal gecancelled van en naar DIA
- Er zijn veel mensen gestrand op DIA omdat ze niet weg kunnen vliegen, maar ze kunnen ook niet met auto's, bussen of taxi's weg want de wegen rond t vliegveld zijn te slecht
- er zijn winden tot 90 km per uur (blizzard condities)
- ik zit al de hele dag binnen en ga ook niet naar buiten tot de sneeuw stopt, de gevoelstemperatuur is -10 fahrenheit!! = -23 celcius!!
- ze hebben geprobeerd de weg en de stoep hier op mines park schoon te maken, maar daar zijn ze rond 12 uur maar mee opgehouden omdat t geen zin had
- het rode kruis gaat water en eten uitdelen op DIA en gestrandde reizigers op wegen
- oja mines park is leeg dus ik voel me nogal alleen, ik heb denk ik 5 mensen gezien vandaag inclusief de sneeuwploegers....
- er zijn 700 tot 800 sneeuwploegen aan het werk door de hele staat
- er wordt mensen geadviseerd thuis te blijven en niet de deur uit te gaan de komende tijd
- om 12 uur werden mensen geadviseerd om terug te keren naar huis vanuit werk naar huis omdat het later waarschijnlijk onmogelijk zou zijn...
- De Nuggets (=basketball team van Denver) game van vanavond is gecancelled, en nog een nieuwtje: hun nieuwe speler Iverson (van Philidelphia) kan Denver niet bereiken vanwege sneeuwstorm:D
- Coor's brouwerij (de grote bierfabriek in Golden) is ook dicht morgen
Voor meer info kijk op: www.thedenverchannel.com Dit is de website van het lokale nieuws en ze hebben een goede "coverage" over de storm, de gesloten dingen en filmpjes en foto's zodat jullie een beetje een beeld kunnen krijgen van de storm en de sneeuw hier. Ik zal morgen nog wat foto's maken met een wegwerpcamera, want mn digitale camera ligt in de truck van een vriendin...
Het goede nieuws is, en dat was vanochtend nog heel slecht nieuws: IK HEB EEN VLUCHT NAAR AMSTERDAM VOOR ZATERDAG EN KOM ZONDAG, DUS VOOR KERST THUIS!!!!!!
Waarom is dit goed nieuws, nou vanwege t weer vandaag snap ik wel dat ik echt niet weggekomen was vandaag. Als ik naar DIA was gegaan, was ik daar waarschijnlijk gestrand geweest, in ieder geval tot vrijdag waarschijnlijk. Verder zijn er zoveel vluchten gecancelled en is het zo druk deze tijd van het jaar dat ik blij mag zijn dat ik nog een vlucht heb op tijd. Verder heb ik nog wel genoeg eten, we hebben een goed met vlees gevulde vriezer, aardappelen, pasta, nog wat sla van maandag en blikvoer! Dus daar hoeven jullie je geen zorgen over te maken.
Het is wel een heel raar idee hoor dat je opgesloten zit in je eigen huis en dat je gewoon niks kan.... Waarschijnlijk zijn alle winkels en supermarkten ook dicht... Ik zit al de hele dag niks te doen en eigenlijk gewoon te wachten tot het zaterdag is.... Vrijdag moet het weer wel beter zijn als ik het zo hoor, dus misschien dat ik nog een dagje ga skieen als er nog mensen gaan die nog in golden of omgeving zijn. Ik kan trouwens ook gewoon de deur uit skieen want er ligt zoveel sneeuw. Echt een bizarre ervaring, ergens wel leuk om een keer meegemaakt te hebben en te weten wat het is. Al had ik het liever op een ander moment gehad natuurlijk. Ik was ook wel teleurgesteld en verdrietig vanochtend, maar nu niet meer, ik kan er zelfs een beetje om lachen. Maar ik ben vooral verbaasd over het hele gebeuren. Ik weet ook dat ik en niemand er iets aan kan doen en dat ik het beste af ben thuis op de bank onder mn dekentje met mn laptop en Grey's Anatomy op tv (ik heb de dvd's).
Nou als jullie nog vragen hebben, leuke verhalen om te vertellen of een ander nieuwtje, mail me of reageer op mn website!!! Ik zou het heel leuk vinden, want ik heb toch niks te doen;) En emailtjes en reacties zijn altijd een leuke afleiding. Nogmaals bedankt voor alle reacties door het hele semester door ik vind t altijd erg leuk!
Vanuit het witte Mines Park, Golden, Colorado, veel liefs,
Esther
Zie ook het jeugdjournaal van vrijdag op www.nosjeugdjournaal.nl