Nu een iets langere update...
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
29 Augustus 2006 | Verenigde Staten, Golden
Ik heb nu meer tijd dus ik kan een wat langer bericht schrijven.:) Ik luister op het moment trouwens naar NLse muziek, echt heerlijk! Ik heb nu bijna al mijn vakken al een keer gehad en weet nu precies wat mijn rooster. Ik heb trouwens dat lees/discussie vak met die SF-boeken laten vallen. Dat was toch te veel werk en ik vond die boeken niet veel aan... Bovendien heb ik nu een veeeel gaver vak: colorado river trip. Dit houdt in dat we een veldtrip hebben van 10 dagen in de grand canyon. Daar gaan we een rafttocht maken over de colorado river door de grand canyon! De tocht is ong 280 km lang en we gaan de geologie bekijken, echt supergaaf! Ik heb me gelijk ingeschreven toen ik erover hoorde. Vanavond heb ik daar mijn eerste les van. Ja jullie horen het goed vanavond mijn tijd, ik heb op 3 avonden in de week college. Op ma en wo van 17.00 tot 18.50 introductie van geochemie en op di van 18.00-20.00 colorado river trip. Verder heb ik het alleen op ma en wo druk met colleges, op di heb ik verder geen les, op do alleen van 8.00 tot 10.50 en op vrijdag alleen van 8.00-8.50. De vakken die ik volg zijn erg leuk en bij geologie krijg je niet zoveel huiswerk! Echt relaxed, ik hoef niet zoveel in te leveren, shannon moet bijv 6 opdrachten per week inleveren! Ik gelukkig dus niet, wel veel toetsen, soms wel 4 tussentoetsen per vak per semester. Maar goed dat is ook wel een voordeel, als je het dan 1x niet zo goed doet, kun je dat later weer opvangen:)
Hoe ziet mijn leventje er dan verder uit, tsja dat verschilt per week. Er worden nu heel veel activiteiten georganiseerd dus dat is erg gezellig! Aanstaande vrijdag is er celebration of Mines, daar staan alle (sport)clubs en organisaties van de school om zich te presenteren. Ik ga erheen om me in te schrijven bij het skiteam en om te kijken of er nog een andere organisatie is waar ik bij zou willen. En ik heb een laptop besteld! Heerlijk kan ik lekker thuis met jullie communiceren over mijn eigen laptop! En voor school is het ook heel handig, ik moet veel op internet en de opdrachten die ik in moet leveren moeten getypt zijn. Dus hopelijk schrijf ik het volgende berichtje vanaf mijn eigen apple:) Ik kijk 's avonds meestal tv, als er geen activiteit is. Het is erg grappig, ze lopen hier overal een seizoen mee voor! 21 september begint grey's anatomy seizoen 3 al! En ik heb seizoen 2 niet gezien, wel een paar herhalingen, maar daar snapte ik niks van, haha. Dus ik heb samen met Rosa, greys anatomy seizoen 1 en 2 op dvd gekocht:) Oja ik wilde nog even zeggen ik heb geen spierpijn van het zwemmen gister, dat had ik eigenlijk wel verwacht, hihi:) Oja marlo vroeg nog naar de sfeer tijdens het uitgaan, die was heel relaxed en gezellig, geen rare dingen of vechtpartijen ofzo. En over de jongens hier, tsja er zijn wel leuke, maar ook nerds, tsja technische school he;) Ik ben verder niet echt met jongens bezig, meer met wennen aan alles en vrienden maken. Maar als er iets te melden valt op dat gebied horen jullie het;) Ik heb 2 filmpjes gemaakt rond mijn huis, die kan ik niet op de site zetten, maar ik zal ze komende week naar Rosa sturen. Dus als jullie dat willen zien, moet jullie het maar aan haar vragen. Ik heb trouwens vorige week woensdagavond weer een wandeling gedaan met het outdoor recreatie centrum, zij organiseren allemaal outdoor activiteiten, echt leuk. Op die wandeling weer genoten van het mooie uitzicht, dat heb je hier overal:) En we hebben 2 herten gezien! Hier is dat vrij normaal, maar ik verbaas me nog steeds over de vele "wilde" dieren die je hier zo dicht bij huis ziet. Ik heb gisteren Shannon trouwens voor het eerst in uniform gezien, ze is dan een echte militair haha! Echt grappig om haar zo te zien:) Verder heb ik niet heel veel nieuws, dus ik ga nu maar beginnen aan mn huiswerkopdracht...
Doei allemaal! Ik mis NL wel hoor! Maar jullie reacties vind ik erg leuk! Wel zielig voor jullie dat slechte weer;) Hier was t t weekend iets slecht 20 graden en bewolkt, nu is het weer vrolijk zonnig en boven de 30 graden! Trouwens als jullie horen over tornado's in Colorado, dat is niet bij mij in de buurt, daarvoor zit ik te dicht bij de bergen. Dus jullie hoeven je niet ongerust te maken. Tot snel!
Dikke kus, Esther
Uitleg bij de foto's:
Mijn nieuwe fiets: die is groter en fijner, ook van Ted, de roze heb ik teruggebracht
19th street: de straat waarvan ik een deel af en weer op moet als ik naar van huis naar school ga en andersom.
south table mountain: berg naast het dorp die ik 1,5 week beklommen heb en waarvan ook foto's op deze site staan
washington avenue: de hoofdstraat van het dorpje Golden
04 April 2008 - 21:07
Wout:
Hai Esther,
Je kent mij niet maar ik heb een vraag, wij willen een Raft of kanotocht door de grand canyon maken van ongeveer 10 a14 dagen. Nu lees ik dat jij zoiets gaat doen. via welke organisatie? heb je voor ons nog tips, alvast bedankt
w-admiraal@wanadoo.nl
gr.